inTouch Haptotherapie
  • Dichter bij je gevoel komen?
  • Meer balans krijgen in denken en voelen?
  • Zicht krijgen op je eigen bewegings- en relatiepatronen?
  • Je eigen grenzen leren voelen en aangeven?
  • Vrijer bewegen in relaties?
  • Contact maken met wat je écht wilt en belangrijk vindt?
  • Verdriet of andere emoties verwerken, een plaats geven, of er mee leren omgaan?
  • Concrete stappen zetten in een proces van verandering en beweging?
Haptotherapie helpt!

Haptotherapie is een begeleidingsvorm die je helpt -via lichamelijk voelen- weer of béter met jezelf en je omgeving in contact te komen. Doordat dat contact herstelt of verbetert ben je daarna beter in staat te voelen wat goed voor je is en wat niet.

In allerlei denkbare situaties kun je vervolgens beter voor jezelf zorgen, en in het verlengde daarvan, ook voor anderen in je omgeving. Je gaat weer voelen wat je wezenlijke behoeftes zijn en daarop je leven inrichten. Doordat je beter voelt wat je nodig hebt, kun je daarin ook naar anderen duidelijker zijn, waardoor relaties helderder worden.

Haptotherapie brengt je door aanraking, ervaringsoefeningen en gesprekken meer in contact met je gevoelsleven en helpt je je eigen kompas te vinden. Daardoor voel én weet je weer beter hoe je ervoor staat, wat je wilt, waar je naartoe wilt en welke stappen nodig zijn om te komen waar je wil zijn.

Daphne Hoogenberk

Daphne Hoogenberk (1972) studeerde haptotherapie aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie te Nijmegen en behaalde haar diploma in 2006.
Ze is moeder van twee zoons.
Haar kwaliteiten zijn o.a. aandachtig luisteren, helder verwoorden, zorgvuldig omgaan met emoties, invoelend, transparant, balans zoeken tussen luchtigheid en ernst, er laten zijn wat er is, volgen, leiding nemen waar nodig, met zachte hand confronteren, warm.

“Ik geloof erg in de haptotherapie. Naast dat het een effectieve en helpende therapie is waarmee je concrete stappen en/of stapjes zet in het hier en nu, is het een therapie die zowel speels als diepgaand is. Het afwisselend ervaringsgericht kunnen werken en daarnaast het direct kunnen reflecteren daarop in gesprek, maakt dat je je inzichten met je meeneemt en vaak direct kunt toepassen in het dagelijks leven.

Daarnaast is er ook tijd en aandacht om -steeds op maat en in jouw tempo- diepere lagen aan te spreken en tot verwerking te komen van onderliggende emoties.

Graag ontvang ik je in mijn praktijk en kijk en voel ik met je mee!”