Osteopathie de Vallei

Alles wat kan bewegen, moet bewegen….

Dat is een van de belangrijkste waardes binnen de osteopathie. En hoe simpel het ook klinkt, toch hapert ons lijf soms. Een pijnlijke rug, vermoeidheid of klachten van de spijsvertering geven dit dan aan en soms is het niet meteen duidelijk waar de klacht precies vandaan komt. Of soms is juist wel heel duidelijk waar een klacht vandaan komt maar is in de loop van de tijd het hele lijf mee gaan doen.

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een geneeskunst, ontwikkeld in de jaren twintig van de vorige eeuw. Een osteopaat bekijkt, onderzoekt en behandelt het lichaam als geheel. Dus zowel de spieren, pezen, botten en gewrichten (het musculoskeletale deel), als de organen, de circulatie van bloed en lymfe, het neurologische aspect en het psycho-emotionele spectrum. Een holistische benadering dus.

Doel osteopathie

Het doel van de osteopaat is om met manuele technieken (je handen dus) het lichaam te behandelen, zodanig dat het lichaam in beweging komt om zichzelf te helpen. Dit betekent dat je als osteopaat vaak op zoek gaat naar de oorzaak van een klacht en vaak niet direct die klacht als dusdanig gaat behandelen.

Zelfherstellend vermogen

Bij Osteopathie de Vallei staat het zelfherstellend vermogen van het lichaam centraal. Ik richt me op de klacht en probeer deze in het grotere plaatje van het gehele lichaam te zetten. Ik luister naar het verhaal van de patiënt, neem de tijd en probeer samen tot de kern te komen.

Contact

Benieuwd of osteopathie iets voor jou is? Neem contact met me op via info@osteopathiedevallei.nl of via +316 42827699

Binnenkort kun je op www.osteopathiedevallei.nl meer informatie vinden of direct online een afspraak maken.  

Warme groet, Tessa Siderius